Ясно е колко струва обслужването на “цивилен путинмобил”

Време за четене:1 Минути, 18 Секунди

Първите автомобили Aurus вече са в ръцете на частни купувачи, които след максимум една година трябва да извършат първата поддръжка. Това няма да е най-скъпата поддръжка, но не е и евтина – ще струва около 80 000 хиляди рубли (1 000 евро).

Стандартен работен час при дилъра е 130 евро, но ако автомобилът е закупен от друг дилър, то тогава цената за работа в сервиза скача на 150 евро за час. Цената за поддръжката пък в този случай ще се увеличи на 100 000 рубли (1 200 евро).

Няма разлика в цените за обслужване на бронираната и на стандартната версия. „Сумите са сравними, тъй като говорим за консумативи и те са почти идентични. Това е същият двигател, същото количество моторно масло, един и същ филтър “, казва Андрей Михедов- шеф на едно от дилъствата на Aurus..

Що се отнася до сравнение с други премиум марки, то е трудно е да се установят разходите за обслужване на автомобили от този клас, тъй като много марки, например Ferrari или Rolls-Royce, предоставят на своите клиенти „безплатно“ обслужване на закупени автомобили в продължение на няколко години – разходите за поддръжка просто са включени в цената на закупените автомобили.

Но Bentley се придържа към традиционния подход на поддръжката, а разходите за поддръжка за автомобили от тази марка в Русия са около 70 хиляди рубли, което се равнява приблизително на 900 евро. Обслужването на Lamborghini Urus започва от 89 хиляди рубли (€1 100). Тоест, разходите за обслужване на Aurus Senat са сравними с разходите за обслужване на автомобили в същия сегмент.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Електромобилът на старо: За какво да внимаваме при употребявано BMW i3?
Следваща публикация Защо употребяваните Skoda Fabia са толкова популярни у нас?
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!