Ясно е кога автомобилите ще започнат да поевтиняват

Време за четене:1 Минути, 32 Секунди

Вече обстойно ви информирахме за факта, че цените и на нови, и на употребявани автомобили непрекъснато се увеличават. Това се случва основно поради липсата на полупроводници. Въпреки всичко търсенето на автомобили не намалява, което позволява на дилърите да ги продават с голяма надценка. Кога обаче е най-доброто време за покупка на кола?

Отговор на този въпрос дават от Autostat: „Ако настоящата ви кола все още върши работа и можете да я карате, не бива да купувате нова кола точно сега. Има смисъл да наблюдавате пазара няколко месеца и да чакате промени. Защото рано или късно ситуацията ще се промени. Ако наистина обаче трябва да смените колата точно сега, тогава е по-добре да го направите възможно най-бързо – преди Нова година. Опитайте се да потърсите изгоден употребяван автомобил и не очаквайте отстъпки при новите коли.

Но ако не можете да постигнете нормални пазарни условия, не плащайте прекалено. Ако имате какво да карате, то изчакайте поне половин година, особено ако става дума за чисто нов автомобил – ситуацията може да се промени. Производителите ще намерят решение с проблема с полупроводниците и ще започнат да сглобяват още модели и пазарът ще бъде залят от оферти.

Освен това има хора, които са си купили кола тази година с надеждата тя да поскъпне. И ако не поскъпне, тогава мнозина ще започнат да продават почти нови автомобили с малък пробег и на ниска цена. Но това няма да се случи през текущата година. Такава перспектива е възможна поне след година."

И докато при употребяваните автомобили цените се вдигат, но изгодни оферти все още изпадат, то при новите нещата стават все по-зле. Ще припомним, че 18 компании вдигнаха цената на автомобилите през септември. Поскъпнаха най-вече SUV-та и кросоувъри. Дилърите допринасят значително за повишаването на цените на новите автомобили, отказвайки да продават автомобили на клиенти без допълнителни опции.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Защо е много по-добре да карате употребяван автомобил, отколкото нов?
Следваща публикация Mercedes ще започне да произвежда своя хиперкар с двигател от F1 в средата на следващата година
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!