Шест бюджетни бензинови двигателя, които могат да изминат 500 хиляди км без никакви проблеми

Време за четене:1 Минути, 58 Секунди

Както е добре известно безплатно сирене се предлага само в капана за мишки. Какво обаче ще кажете за "бюджетно сирене"? Когато става въпрос за нещо, което не е твърде скъпо, повечето хора веднага правят асоциацията: ниска цена – ниско качество. А лошото качество на автомобилния двигател не е нещо, което искате да видите под капака на колата си. Има обаче изключения. Показваме ви три изпитани във времето бюджетни двигателя.

K4M и F4R – Renault

Един от най -добрите бюджетни двигатели на нашето време е създаден от инженерите на Renault. Говорим за силов агрегат, обозначен с индекс K4M с обем 1.6 литра и мощност 102-105 конски сили. Неговият пряк роднина, всъщност брат или сестра, е F4R с обем 2 литра и мощност 135-143 к.с. И двата двигателя имат изключително прост дизайн, чугунени блокове износоустойчиви цилиндри и бутала, както и хидравлични повдигачи. И двата са способни да "навъртят" най-малко 500 хиляди км. Днес най-често те могат да се видят на автомобили Dacia Logan, Sandero и Duster.

BSE 1.6 MPI – VW

Говорейки за надеждни бюджетни двигатели германско производство, първото нещо, което трябва да запомните, е 1.6-литровият BSE 1.6 MPI агрегат. Двигателят има щадяща мощност от само 102 коня. Благодарение на това, а и на надеждните компоненти, този мотор може да работи до половин милион километра без основен ремонт. BSE 1.6 MPI има само един недостатък: от 2015 г. устройството е премахнато от серийното производство. Днес най-често се среща под капака на Skoda Octavia, VW Golf, Jetta и Passat.

G4FA и G4FC – Kia

Има два двигателя от Южна Корея, които определено трябва да се запомнят. Тe са с с алуминиев блок и са познати с индексите G4FA и G4FC. Първият е с обем от 1.4 литра и мощност 107 конски сили. Вторият е с обем 1.6 литра и мощност от 123 конски сили. Ако двигателите не се претоварват често и маслото се сменя своевременно, те ще издържат повече от желаните половин милион. Най -често се срещат на автомобили Kia Rio, Ceed и Hyundai i30.

R20A – Honda

Двулитровият бензинов R20A е един от най-надеждните бензинови нискобюджетни мотори. Произвежда се от 2006 г. и се монтира на Civic, Accord и CR-V. Независимо че е изцяло алуминиев и има доста висока мощност (до 155 к.с.), ресурсът му нахвърля 500 000 км.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Класическо Porsche 911, Nissan GT-R и Camaro в новия филм от поредицата Transformers
Следваща публикация Български автомобил на Sin Cars катастрофира в Чехия
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!