Невероятно: Електрическо Porsche 911?

Време за четене:1 Минути, 15 Секунди

Германската компания Porsche сериозна обмисля разработването на електрическа версия на водещия си спортен автомобил 911. Такива изводи навежда едно интервю с главния дизайнер на марката, дадено за autocar.co.uk.

По-рано тази година марката обяви, че не бърза да електрифицира най-емблематичния си модел, тъй като това може да се окаже провал, тъй като колата ще трябва да запази класическите си характеристики.

Говорим, разбира се, за двигател на задния мост. Поради тази причина производителят доскоро не планираше да преобразува 911 на електрическа тяга поне през следващите десет години.

Въпреки това, ръководителят на дизайна Майкъл Мауер е уверен, че всички проблеми могат лесно да бъдат заобиколени. Както отбелязава той и тази промяна ще разбуни духовете, но за кратко. Той припомни времето, когато феновете бяха бесни за прехода на 911 от въздушно охлаждане към водно и по-късно инсталирането на турбокомпресор

По отношение на дизайна обаче, електрическото 911 ще даде на дизайнерите пълна свобода на волята и творчеството. И журналистите от autocar приеха тези думи като съобщение за разработването на „зелена“ версия на спортното купе, което обаче все още не е потвърдено от никой от официалните лица.

А дали пазарът е готов да посрещне такава кола също е голям въпрос, защото сега моделът се свързва предимно с опозитен шестцилиндров двигател, разположен дори не в центъра на колата, а отзад, на задната ос. И ако със семейство 718 няма проблеми с местоположението на електрическия тракт, то в случая с флагмана има сериозни рискове да се наруши балансът на конструкцията.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Mercedes ще започне да произвежда своя хиперкар с двигател от F1 в средата на следващата година
Следваща публикация Какво ще причини фабриката на Tesla в Германия на Volkswagen?
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!