Какво ще причини фабриката на Tesla в Германия на Volkswagen?

Време за четене:1 Минути, 4 Секунди

Съвсем скоро фабриката на Tesla в Германия ще заработи и макар в първите месеци да се очаква производството да не тече с пълни темпове, то до края на следващата година ще се нормализира и изглежда това ще застраши някои местни производители.

По време на среща на директорите на Volkswagen през септември, един от шефовете на марката Хеберт Дийс е предупредил колегите си, че бавното преминаване към електрически автомобили може да коства работата на до 30 хиляди души. Той допълва, че на пазара в Германия навлизат нови участници, в това число и Tesla и компанията се нуждае от по-бързо преминаване към електрически автомобили.

Дийс отбелязва, че от Tesla планират да произвеждат 500 хиляди коли годишно във фабриката в Берлин, където ще работят около 12 хиляди човека, докато съоръженията на VW ще произвеждат 700 хиляди автомобила годишно с 25 хиляди работници.

Говорителят на Volkswagen пък заяви, че компанията среща някои сериозни съперници на които трябва да отговори подобаващо. Той не коментира думите на Дийс, но пък говорител от синдиката на работниците разкри, че това е абсурдно и безсмислено.

Фабриката на Volkswagen във Волфсбург към момента има над 50 хиляди работници, но не произвежда никакви електрически автомобили. Това ще се промени през 2026година, когато се планира да започне и производството на първите електрически модели там.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Невероятно: Електрическо Porsche 911?
Следваща публикация Класическо Porsche 911, Nissan GT-R и Camaro в новия филм от поредицата Transformers
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!