Колата на Принц Чарлз, която се движи с… джибри

Време за четене:54 Секунди

Принц Чарлз разкри, че любимият автомобил в неговата колекция, Aston Martin DB6, който притежава от повече от 50 години се движи с щадящи околната среда продукти. Класическото кабрио е преработено и вместо традиционния бензин в резервоарът му вече се зарежда биоетанол.

Интересното в случая е начинът по който е добит биоетанолът, а именно от отпадъчните материали придобити при производството на бяло вино и суроватка от процеса при направата на сирене. Принцът съобщи това две седмици преди началото на годишната конференция на ООН по повод климата, която ще започне на 31 октомври в Глазгоу.

Разбира се, бързо се появиха и критици на това решение на принца. Според Грег Арчър, директор на европейската организация бореща се за чист въздух във Великобритания,Aston Martin-ът не трябва да се възприема като сериозно решение, за справяне с проблема. Той допълва, че използването на биогорива дори може да причини повече вреди, поради „обезлесяването и промяна в използването на земята“.

От Guardian пък уточняват, че колата на Принц Чарлз използва горивна смес, направена 85% от биоетанол, но останалите 15% се заемат от безоловен бензин.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Фабриката на Tesla в Германия ще заработи до два месеца
Следваща публикация Шофьор на Golf включи „задна“ при улична гонка и се удари в колата зад него (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!