Пет от най-икономичните употребявани коли с бензинов мотор

Време за четене:1 Минути, 40 Секунди

Тъй като цените на бензина у нас продължават да растат, има смисъл да се търсят употребявани автомобили с възможно най-икономични двигатели. Спираме се на бензинови варианти, тъй като дизеловите принципно са пословично икономични, но пък са по-скъпи за поддръжка. И още нещо. Напоследък българите се преориентират, като кратка справка в mobile.bg показва, че се търсят повече бензинови коли от среден клас, отколкото дизелови.

Според Consumer Reports хората с по-нисък месечен бюджет трябва да се ориентират към тези употребявани автомобили, тъй като те са с ниска цена за покупка и с ниска цена за експлоатация. Тези употребявани автомобили са само някои от наличните опции с добри оценки за разход на гориво. Има още много такива, а ако имате личен опит от икономичен употребяван автомобил, то не се колебайте да го споделите в коментарите под статията.

2001 Honda Insight

Тази употребявана кола беше първият хибрид, който излезе на пазара. Той не е много разпространен на нашия пазар, но предлага среден разход от 4.4 литра на 100 км пробег.

Toyota Prius 2010 г.

Моделът не случайно се използва от някои от таксиметровите компании у нас. Той се представя по-добре в града, отколкото на магистралата. Средният му разход на гориво е 5.0 л/100 км.

2010 Honda Civic Hybrid

Този хибриден автомобил е базиран на седмото поколение Civic. Първият хибрид Civic в Съединените щати датира от 2002 г. Тази употребявана кола впечатлява с надеждност и със среден разход на гориво от 5.6 л/100 км.

2009 Volkswagen Golf Mk6

Независимо от факта, че не е хибрид, този употребяван автомобил все още постига доста добър разход на гориво. Тук конкретно става дума за базовия 1.4-литров бензинов мотор, който е атмосферен и който се характеризира със среден разход на гориво от 5.4 литра на 100 километра пробег.

2016 Chevrolet Spark

Говорим за четвъртата генерация на ази малолитражка, която е чудесен употребяван автомобил за пробег и спестяване на пари. Версията с еднолитров двигател харчи средно шест литра на 100 километра.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация 10-те града в света с най-евтини таксѝта (София е в десетката)
Следваща публикация Защо от Ferrari споделиха снимка на фенове от Перник?
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!