Volvo обяви сервизна акция за половин милион автомобилa произведени между 2001 и 2009 година. Вижте дали вашият е сред тях

Време за четене:41 Секунди

Volvo и Националната администрация по безопасност по пътищата в Америка обявиха, че над 259 хиляди автомобила от Америка трябва да се върнат в представителството на марката след открит проблем с въздушните възглавници. Сервизната акция засяга автомобили произведени между 2001 година и 2009 година, а според CNBC още 200 хиляди произведени екземпляра от целия свят също ще бъдат върнати в сервизите.

Според информацията, засегнатите модели са Volvo S80, произведени между 2001 година и 2006 година, както и Volvo S60, произведени между 2001 и 2009 година. Проблемът се крие в шофьорския airbag, който в случай на катастрофа може да се отвори и да причини допълнителни наранявания от събралия се вътре прах.

Според информацията, проблемните механизми са доставени от Autoliv и ZF. Според информацията на засегнатите въздушни възглавници на над 460 хиляди автомобила от цял свят ще бъдат подменени безплатно.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация BMW 2 Series Active Tourer дебютира с изцяло нов дизайн и много технологии
Следваща публикация Old School за новата Mazda 6 – със задно и с шестцилиндрови ДВГ
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!