Consumer Reports: Най-безопасните автомобили за пътниците на задната седалка

Време за четене:1 Минути, 16 Секунди

Американското издание Consumer Reports публикува интересен рейтинг, засягащ най-безопасните автомобили за пътниците отзад. Ресурсът взима предвид колите, които сега се продават нови на американския пазар. Някои от тях се предлага в Европа и у нас и поради тази причина решихме, че това изследване представлява интерес и за нас.

"Когато оценявате задните седалки, трябва да вземете предвид всички пътници, които ги използват – това са деца, юноши и възрастни. Нашият анализ показа, че много автомобилни производители не обръщат достатъчно внимание на устройствата за безопасност на пътниците отзад", казва Емили Томас, инженер по автомобилна безопасност в Consumer Reports.

За моделната 2021 година пълноразмерният микробус Toyota Sienna е обявен за най-добрата кола от гледна точка на безопасността на пътниците отзад, той е награден с 69 точки от 100, което означава, че според всеки от 6-те критерия, колата е оценена като добра или много добра. Второто място е за новото поколение кросоувър Nissan X -Trail – 66 точки. "Бронзът" отиде при кросоувъра Ford Bronco Sport – 61 точки. Сред автомобилите от моделната 2022 година лидери са кросоувърът от най-новото поколение Nissan Pathfinder (66 точки), компактната Honda Civic (66 точки) и кросоувърът Mitsubishi Outlander (52 точки).

Най-лошият автомобил в класацията за моделната 2021 година е седана от бизнес класа Genesis G80 (луксозната марка на Hyundai) – 24 точки, а за автомобилите от моделната 2022 година – компактният кросоувър на Volkswagen Taos (31 точки). VW-то е модел, който не се продава в Европа, но е близък и позициониран точно между кросоувърите Tiguan и T-Cross.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Водачите на кои автомобили зад Океана получават най-много глоби за превишена скорост
Следваща публикация Култово Subaru шофирано от Колин МакРей се продаде за близо половин милион евро
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!