Tesla съди свой клиент след като му изплати 200 хиляди евро заради продаден Model S със скрити дефекти

Време за четене:1 Минути, 8 Секунди

История достойна за игрален индийски сериал се развива в Китай, след като Tesla и китайски гражданин разменят любезности в съда. Всичко започва когато Хан Чао купува употребявана Tesla Model S за сумата от около 50 хиляди евро. При по-щателен оглед, Чао разбира, че всъщност колата е претърпяла сериозен инцидент, след което е поправена и продадена на него, без всъщност той да знае за това.

Именно това е причината за първото заведено дело от страна на Чао срещу Tesla, което той печели. Съдът нарежда на американската компания да му върне парите за автомобила, както и да плати обезщетение в размер от три пъти цена на колата или общо около 200 хиляди евро.

Въпреки, че всичко изглежда приключило, Tesla сега повдига дело срещу Хан Чао в което от компанията твърдят, че Чао е повредил два заместващи автомобила дадени му от Tesla, както и за клевета, след като той обвинил производителя, че лъже в съда на своя акаунт в социалната мрежа Weibo. От Tesla искат да получат над 900 хиляди евро за изброените по-горе неща, както и съдът да запорира сметките на Чан.

Сагата обаче не приключва до тук, Чао отново съди Tesla за това, че производителят е посочил него за организатор на протеста на изложението в Шанхай по-рано тази година, когато жена се качи на изложен Tesla Model S и скандира за проблеми със своя автомобил.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Дефектен акумулатор изгори до основи четири мотоциклета
Следваща публикация Първа публична поява на най-скъпата нова кола в света
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!