Китайски коли на ток започват инвазия в Европа

Време за четене:1 Минути, 11 Секунди

Китайската компания NIO стартира инвазията си в Европа, като отвори първото си представителство в Норвегия. Страната, която съвсем скоро се очаква да продава единствено автомобили на ток е изборът на NIO и за представянето на първия електромобил, който официално ще се продава в Европа.

На специално събитие през изминалата вечер, китайската компания официално отвори вратите на своя шоурум в град Осло, като заедно с това разкри и важни подробности за своите планове на Стария континент. Една от водещите китайски марки в момента планира да инсталира 20 станции за смяна на батерии в Норвегия до края на 2022 година, като първите 5 от тях ще заработят още този месец. Представителството на марката е разположено на площ от 2100 квадратни метра и разполага със сервизен център, място за доставка на нови автомобили и всичко нужно за работата му през следващите години.

Заедно с откриването на представителството, NIO представи и SUV-то ES8. Цената му започва от малко над 60 хиляди евро за базов модел със 75кВч батерия и пробег от 375 километра или 67 хиляди евро за вариант със 100кВч батерия и пробег от 500 километра.

Клиентите ще имат избор и за това дали да закупят батерията на автомобила или да я използват с месечна такса от около 140 евро за по-малката батерия и около 200 евро за по-голямата батерия. При този вариант автомобилите са съответно с 8 хиляди евро и 15 хиляди евро по-евтини.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Знаете ли колко струва новата Lada NIva в Япония?
Следваща публикация Колко километра може да измине колата, когато светне индикацията за гориво
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!