Австралийски лекар иска да използва личния си GT-R като линейка

Време за четене:1 Минути, 7 Секунди

Австралийски лекар набира популярност в интернет след като разказа историята си за това как властите в Австралия не класифицират личния му Nissan GT-R като линейка. Доктор Майкъл Ливингстън работи в две клиники в Австралия и при нужда трябва да пътува от едната до другата за изключително малко време.

За пример, лекарят дава случка от близкото минало, когато трябвало да прегледа бебе на една година. За целта трябвало да пропътува разстояние, което с разрешена скорост би му отнело около 30 минути. Вместо това, докторът се качил на своя личен Nissan GT-R и шофирал „на пълна скорост“ с японския суперавтомобил, стигайки навреме, за да се погрижи за малчугана.

Заради този и други подобни случаи, лекарят предложил своят Nissan GT-R за автомобил със специален режим на движение, което да му позволи да го оборудва със светлини и сирени и да го използва както всички други автомобили със специален режим на движение. Разбира се, това му било отказано, поради което лекарят разказва и своята история пред ABC News.

Отговорът на властите е, че „водачите от мъжки пол имат по-голяма склонност да шофират с висока скорост и предразполагат към по-голям шанс за рисково поведение.“ В допълнение се споменава, че по-голямата част от одобрените автомобили по тази програма вече са били част от държавните автомобили със специален режим на движение.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Електромобилът с най-голям автономен пробег в света вече е на конвейера
Следваща публикация Електрическият пикап на Rivian не се затрудни с едно от най-тежките офроуд предизвикателства (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!