Още подробности и цена за българската лекотоварна ел.кола

Време за четене:1 Минути, 2 Секунди

Както вече ви информирахме, предприемачът Росен Даскалов представи днес готов вариант на български лекотоварен автомобил. Моделът L City е предназначен за обслужване на търговски площи в големите градове, като очакванията са производството да стартира още през следващата година.

Електромобилът ще се предлага в различни модификации, според нуждите на клиента. Даскалов се надява да продава продукцията си основно в чужбина и планира годишно производство от 20 000 електромобила.

Това, което отличава лекотоварната кола от вече познатите васови такива, е фотоволтаичната система със слънчеви панели, разположени по каросерията на водилото. Според Даскалов именно тази иновация ще увеличи с до 20% пробега на L City. Електромобилът ще може да изминава до 300 километра с едно зареждане.

Автономният пробег обаче важи за градски условия, като извън града той ще е по-малък. Без фотоволтаиците, които ще се предлагат като опция, цената на L City ще е 40 000 евро или приблизително 80 000 лв.

Основните възли и агрегати ще се произвеждат в Русе, а някои от компонентите, като батерии и други ще се купуват от поддоставчици. Финалната сглобка ще се осъществява в Мюнхен, където е регистрирано и сдружението L City Automotive. Там Росен Даскалов притежава и собствена производствена база. Според Даскалов именно така моделът ще навлезе по-лесно на големите пазари.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация BMW не бърза да се разделя с бензиновите и дизеловите двигатели
Следваща публикация Още подробности цена за българската лекотоварна ел.кола
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!