Готов е българският лекотоварен електромобил

Време за четене:51 Секунди

Неведнъж сме ви разказвали за русенеца Росен Даскалов, който от доста време насам се опитва да прави автомобилно производство у нас. Успешният му дебют беше преди няколко години със спортната кола Sin R1, а сега Даскалов представя у нас и серийна версия на своя лекотоварен автомобил. По-конкретно става дума за електромобил.

Интересното е, че лекотоварната версия се прави на т.нар. модулен принцип и клиентите ще могат да поръчват, както различна дължина на електромобила, така и акумулаторен блок с различен капацитет. Електромобилът е типично градски, като идеята е да служи за зареждане на магазини и други подобни услуги в големите градове. Наименованието на концепцията е L City Utility

На представянето на новия български лекотоварен електромобил ще присъства сружебният министър на икономиката Даниела Везиева. Премиерата ще се проведе под надслова "Към по-зелено бъдеще". Автомобилът, който както споменахме е дело на компанията на българина Росен Даскалов, ще бъде представен в София Тех парк. По време на премиерата ще бъдат обявени и останалите подробности и техническите му характеристики. Очаквайте подробности.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Mercedes бави доставките на нови автомобили с повече от година
Следваща публикация Колко струва поддръжката на Bugatti Chiron Pur Sport? Детайлна разбивка.
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!