Отговаряме на въпроса: Продават ли се още Trabant-и у нас?

Време за четене:56 Секунди

330 милилитра масло на 10 литра бензин, много пушек и звук от двуцилиндров агрегат, подобен на дрънкане от щайга с празни буркани. Познахте. Става дума за автомобил с марка Trabant, който навремето беше "народната кола" на ГДР. Предисторията на този модел също е доста интересна.

След края на Втората световна война заводите на Horch остават на територията на ГДР и набързо едното колелце от емблемата се превръща в ромб с надпис IFA. Другата компания от обединението DKW също попада в Източна Германия и с лека ръка е превърната на Trabant и Wartburg. Впоследствие, дълги години тези две возила, дело на източногерманската инженерна мисъл, се ползваха с доста голяма популярност и у нас.

Сега обаче, след като нито марката Trabant, нито държавата ГДР съществуват, решихме да проверим има ли останали екземпляри в България, колко са и на каква цена се продават. По традиция направихме справка във впечатляващата база данни на най-голямата автомобилна страница в България mobile.bg. Оказва се, че къ момента се продава две дузини трабанти, а цената им варира от 500 до 10 000 лв. По-конкретно какво открихме – можете да разгледате ТУК.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Търсите ли си употребявано Lamborghini Huracan STO за половин милион евро?
Следваща публикация Нов рейтинг на най-надеждните SUV-та
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!