Над 800 „коня“ и 1000 нютон метра за Mercedes E63 S AMG

Време за четене:1 Минути, 21 Секунди

Тунинг студиото Manhart обикновено се свързва с доработки на автомобили от марката BMW, но този път от фирмата за доработки се заеха с проект на базата на Mercedes. Става въпрос за последното поколение на E-Klasse в най-мощната му версия AMG E63S.

Manhart ще преработи само 5 такива автомобила, на цени започващи от 18 хиляди евро за доработките по двигателя. Допълнително може да добавите изпускателна система на стойност 8500 евро, керамични накрайници за 700 евро и още куп други аксесоари за по-добра визия и поведение.

Подобно на другите проекти на марката, така и този Mercedes ER800 разчита на комбинация от черен цвят със златисти елементи, като например лентите по дължината на тавана, капака и багажника. Златисти детайли по джантите, броните и дори подложките на номерата.

Джантите са в размер от 21 цола и ще ви струват допълнителни 8200 евро, а зад тях могат да бъдат открити и по-големите карбо-керамични спирачки с 405мм дискове в предната част. Въздушното окачване пък е понижено с 20 до 30мм за по-добро поведение на пътя.

Въпреки всички тези промени, то най-интересното се крие под капака, където 4.0-литровия бензинов осмак е повишил мощността си с близо 200 конски сили. След доработките той генерира мощност от 809 конски сили и максимален въртящ момент от 1070 нютон метра. Те се предават към четирите колела, а добре познатата автоматична трансмисия с 9 предавки се грижи за бързата смяна на скоростите.

От Manhart не споделят техническите характеристики като ускорение, максимална скорост и време на 402 метра, но пък можем да бъдем сигурни, че те със сигурност са подобрени спрямо стандартните времена.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Карлос Гон: Nissan са скучна и посредствена компания
Следваща публикация Това са най-красивите автомобили за последните 10 години
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!