Карлос Гон: Nissan са скучна и посредствена компания

Време за четене:1 Минути, 15 Секунди

Бившият изпълнителен директор на Renault-Nissan Карлос Гон критикува японската компания, заявявайки, че тя се е превърнала в скучна и посредствена и все повече ще се мъчи да намери своето място в автомобилната индустрия. Искахме автономия, получихме я, каза той в ексклузивно интервю за FOX Business. Ще припомним, че Карлос Гон избяга от японското правосъдие и сега се укрива в Ливан.

Той каза, че арестът му е мотивиран от желанието на Nissan за автономия и сега компанията се връща там, където е била през 1999 г., за съжаление след 19 години работа с нея. „Ние изграждахме система, в която тази компания щеше да бъде част от нещо напълно ново, с много технически иновации“, продължи той.

По време на престоя си в Ливан Карлос Гон вече публикува втора книга, наречена „Разчупени съюзи“. В него бившият изпълнителен директор описва подробно усилията си да установи сътрудничество между автомобилните производители (Renault, Nissan, Mitsubishi), а също така се опитва да предаде на хората своята гледна точка за това, което наистина се е случило и защо е бил арестуван.

"Японското правителство и някои японски лидери мислеха, че балансът, който съществуваше между французите и японците в този съюз, няма да бъде спазен и френският производител ще доминира. И тогава те започнаха процес срещу мен. Това е заговор, организиран от подли хора, но в крайна сметка всички откриват, че няма победител. Япония е загуби репутацията си, французите също губят. Nissan загуби, Renault загуби, Mitsubishi загуби, акционерите загубиха “, каза още Гон в интервюто.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Германско студио за доработка на Ferrari и Porsche “посегна” на Dacia Duster (Специално за “Сектанта”)
Следваща публикация Над 800 „коня“ и 1000 нютон метра за Mercedes E63 S AMG
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!