BMW не смята, че електромобилите се нуждаят от по-голям пробег

Време за четене:1 Минути, 1 Секунди

Електрическите автомобили на пазара стават все повече и повече, като тази тенденция се очаква да се запази в следващите години. Освен добре познатите марки, произвеждащи автомобили с конвенционални двигатели, на пазара се появиха и други компании, които за пръв път се пробват в автомобилната индустрия, а някои от тях дори го правят успешно.

В скорошно интервю пред WhichCar, ръководителят на проекта за BMW i4 – Дейвид Феруфино заяви, че от марката не смятат, че трябва да правят електромобили с изключително голям пробег, подобно на Lucid Air, например. Той допълва, че хиляда километра пробег, не е нещото към което BMW се стреми за своите изцяло електрически модели.

Той допълва, че тяхната цел е 600 километра за колите на ток и 100 километра за plug-in хибридите при ежедневно шофиране. Разбира се, това варира между различните сегменти, като този пробег е приемлив за клиентите, които избират iX или i4, но няма да е подходящ за i3, което е изцяло градски автомобил.

„Ние не само, че имаме напредък при технологиите на батериите, но също така имаме голяма мрежа от публични зарядни станции, която се разраства с бързи темпове. Пътуването в Европа, от Норвегия до Италия, вече е радостно изживяване когато го направиш с електрически автомобил.“

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Босът на АвтоВАЗ разкри колко ще струва новата Lada Niva
Следваща публикация Шефът на AMG: V8 двигателите ще съществуват още поне 10 години
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!