Идеалната 36-годишна Волга, която е стояла в гараж цял живот

Време за четене:1 Минути, 30 Секунди

Автомобилният блогър Рома Урако публикува в канала си в YouTube видеоклип на поредната „капсула на времето“, която според него е най -добрата гаражна находка през последните години. Блогърът успява да намери суперзапазен модел ГАЗ-24М "Волга" от 1985 г. с пробег от само 29 километра. Перфектно запазената кола прекара целия си живот в гаража на единствения си собственик, който планира да завещае съветската кола на своите внуци.

ГАЗ-24М "Волга" се превръща в преходен модел, който се произвежда от 1985 до 1986 година. За разлика от класическата Волга 24, в рядката версия с индекс М липсват т.нар. „зъби“ на предната броня, кръгли светлини на задните колони, а също и надписът „Волга“ липсва на предните калници. Колата разполага с черна пластмасова радиаторна решетка, "права" изпускателна система, както и широки гуми с нисък профил и увеличени задни калници.

Специалната версия има нови отделни седалки с подглавници, електрическо отопление на задното стъкло, както и релефна вътрешна облицовка. Двигателят също е подобрен. Той е заимстван от ГАЗ-24-10 и е с мощност от 100 конски сили. Собственикът на откритата "Волга" е възрастен мъж, закупил колата през 1985 г. заедно с стандартна Волга ГАЗ-24 за износ. Той използва втората кола всеки ден, докато рядката модификация на Волга веднага е прибрана в гаража.

Колата е изминала само 29 километра. Мъжът планира да запази специалната версия за своите деца и внуци. Състоянието на колата, която напусна гаража за втори път от повече от три десетилетия, е наистина невероятно. Няма нито един дефект по боята, техническите възли и агрегати също са в перфектно състояние. Някои части от каросерията все още са покрити с фабричен консервант. След години на внимателно съхранение и безупречна поддръжка, тази Волга е еталон на „капсула на времето“.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Michelin най-после ще започне да продава гумите, които не се нуждаят от помпане
Следваща публикация Знаете ли кои са най-често крадените коли в Европа?
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!