Знаете ли кои са най-често крадените коли в Европа?

Време за четене:1 Минути, 0 Секунди

Кражбите на автомобили в Европа са спаднали драстично за последните две години, сочат данни от статистиката, подавани от застрахователите в Европейския съюз. Все пак такива продължава да има, а най-крадената марка е Volkswagen. От изнесените данни става ясно още, че рискът е по-висок за SUV-та и луксозни автомобили. Точно поради тази причина BMW X6 е най-краденият модел.

Относителният риск за собствениците на автомобили Ford (САЩ), Mazda, Land Rover, Porsche и Tesla обаче е много по-висок от преди година. Автомобилите с повишена проходимост са особено популярни сред крадците, тъй като това са и най-търсените коли на пазарите. Въпреки всичко рискът от кражба на автомобил в Европа остава относително нисък 0,8 на 1000 застраховани автомобила.

Според Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft ( GDV ) – германска асоциация на застрахователната индустрия – броят на откраднатите застраховани автомобили в Германия през изминалата година е намалял с 5% до 14 229 автомобила.

Това е най-ниският общ показател от доста години насам. Спадът в кражбите на автомобили, особено при много нови модели, отчасти се дължи на подобрените мерки за сигурност, които правят новите автомобили по-малко уязвими. Ето и списък на15-те най-често крадени марки автомобили в Европа от началото на годината:

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Идеалната 36-годишна Волга, която е стояла в гараж цял живот
Следваща публикация Новият SUV на Maserati ще дебютира на 16 ноември
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!