Руските олимпийци масово продават дизеловите си BMW-та

Време за четене:1 Минути, 16 Секунди

В края на миналата седмица Фондът за подкрепа на руските олимпийци предаде 129 автомобила BMW на победителите и призьорите от летните игри в Токио. Те получиха кросоувъри X5 30d, X3 30d и X3 20d като награда за успехите си.

По -късно много медии съобщиха, че немалка част от спортистите са решили бързо да се сбогуват с подаръка – и са пуснали автомобилите си за продажба. Известни са поне четиринайсет такива случая.

Депутатът от Държавната дума и олимпийски шампион в кънки бягането Светлана Журова в разговор със Sport-Express коментира новината за продажбата на автомобили BMW от олимпийците. Тя отбеляза, че много спортисти са в различни финансови ситуации и могат да правят каквото си искат с подаръците.

„Не мога да съдя другите. И по мое време имаше редица такива истории, когато след медал на Олимпийските игри се даваха коли. И тогава много спортисти продаваха автомобилите си, за да купуват недвижими имоти.“, казва олимпийската шампионка от 2006 година.

„Все още имам колата от 2006 г., тя е единствената, която имам, карам я и днес. По мое време имаше акцент, че това е кола, подарък от президента, затова реших, че ще я запазя. Днес това не е държавен подарък, а спонсорски. Спортистите имат право да постъпват с него както искат “, добави тя.

През 2018 г. руските медалисти от Олимпийските игри в Пьончан също бяха наградени с BMW-та . Златните медалисти на игрите станаха собственици на BMW X6, сребърните бяха отличени с BMW X5, а бронзовите – с BMW X4. Церемонията по традиция се състои в Кремъл.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Експерти посочиха най-често срещания проблем на новите автомобили
Следваща публикация Ferrari спира атмосферните V12
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!