Как се продава автомобил на части

Време за четене:1 Минути, 44 Секунди

Организацията на търговците на употребявани коли в Италия дава няколко съвета за това как се продава автомобил на части. Първото на което акцентират италианците е:

Не разглобявайте всичко безразборно

Дайте приоритет на частите, които ще бъдат премахнати. Това ще направи процеса по-лесен и по-бърз. Първо трябва да подготвите работното място: да регулирате осветлението, да почистите работната зона, да инсталирате преносими контакти.

Преди да разглобявате измийте колата не само навън, но и вътре и дори под капака

По -добре е да направите това на автомивка, но може да се направи и в гараж. След това трябва да извадите акумулатора и след това можете да разглобите електрическите възли и агрегати. Именно тези части от колата могат да бъдат продадени най-изгодно. Демонтажът трябва да се извършва внимателно, за да не се повреди нищо. Също така проводниците трябва да бъдат изсушени и избърсани, а контактните точки трябва да бъдат обработени с грес. Това ще придаде на продукта нов облик.

След това трябва да премахнете частите от каросерията

Започнете със стъкла, фарове, мигачи, брони. След това на ред идват предният капак и вратите, включително петата задна врата (ако има такава). Вратите също трябва да бъдат разглобени на части, обвити със стреч фолио и оставени на предварително подготвено място, където няма да бъдат случайно повредени.

Следват основни възли и агрегати

След като сте свършили гореописаното разглобяване, трябва да премахнете скоростната кутия и други прикачени елементи към двигателя (стартер, алтернатор и т.н.). Преди това обаче всички технически течности трябва да се източат. След като демонтирате решетката на радиатора, генератора, стартера, елементите на горивната система и други устройства, можете да започнете да премахвате двигателя.

Някои елементи не трябва да се продават

В края на работата двигателят, шасито, спирачната система се разглобяват за части. Ако скоростната кутия е в добро състояние, тя може да се продава като цялостна единица. Не трябва обаче да продавате елементи на спирачната система – те са евтини и можете да застрашите купувача. Възможно е обаче да се продават спирачни дискове и барабани, ако са в добро състояние, но не се препоръчва продажбата на употребявани накладки и спирачни маркучи.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Бъдещите модели на Alfa Romeo ще са с колкото се може по-малко екрани
Следваща публикация “Космическият” ван на Hyundai вече и с товарна версия
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!