Американска му работа: Първата партида от новия електрически кросоувър на Cadillac беше разпродадена за 19 минути

Време за четене:1 Минути, 19 Секунди

Приемането на предварителни заявки за закупуване на новия електрически кросоувър Cadillac Lyriq продължи само 19 минути – компанията беше принудена да спре да регистрира поръчки поради факта, че бяха подадени заявления за цялата първа партида от модела. Американският автомобилен производител обяви това в официалния си Twitter.

Според изданието Electrek пилотната партида на Cadillac Lyriq в специалното дебютно издание е била 1 500 автомобила. За да потвърди намерението си да закупи кола, чиито цени започват от 60 000 долара, купувачът трябваше да направи депозит от 100 долара.

Ще припомним, че концептуалният автомобил Cadillac Lyriq беше представен през лятото на 2020 г., а серийната версия на модела дебютира през пролетта на 2021 г. Кросоувърът е построен върху нова модулна платформа, разработена от General Motors, която по-късно ще бъде в основата на електрически автомобили с различни размери и класове.

Задвижването на Cadillac Lyriq включва батерия от 100 kWh, която захранва електрическия агрегат на задния мост, който разполага с мощност 345 к.с. и 440 Нм въртящ момент. Автомобилът може да измине до 500 километра с едно зареждане.

Можете да попълните батерията благодарение на специална домашна система от 19,2 kW или чрез система за бързо зареждане от 190 киловата. В последния случай на всеки 10 минути зареждането ще добави около 120 км допълнително пътуване с колата.

В САЩ първите автомобили ще достигнат до своите клиенти през второто тримесечие на 2022 г. Възможно е по-късно моделът да се появи и в Европа – представители на американската марка вече говориха за възможността за пускането на Cadillac Lyriq на европейския пазар, макар че според други специалисти – това няма да се случи.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Продава се чисто нова 34-годишна Lada, но за сумата от… 87 000 лева!
Следваща публикация Бъдещите модели на Alfa Romeo с колкото се може по-малко екрани
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!