Ето къде използването на Waze няма да е законно

Време за четене:55 Секунди

Приложението Waze е едно от водещите в класацията в своята класация, като освен функциите му за навигация, то печели масата с няколко по-важни и иновативни за времето си функции, които го изстреляха към върха.

Всеки потребител, използващ Waze може да отбелязва различни опасности на път като дупки, животни, спрели автомобили, катастрофи и наличието на полицаи. Именно заради последното, приложението, собственост на Google има милиарди тегления и се използва в редица страни, включително и нашата.

Изглежда, че това съвсем скоро няма да е така след като властите в Белгия работят по това то да бъде забранено в страната, заедно с други подобни приложения. По същия начин мислят и във Франция, където подобна мярка също може да бъде наложена съвсем скоро.

Главните опасения на властите са за това, че когато нарушители видят къде точно има полицейски екипи, те могат да ги избегнат или да намалят скоростта си на определеното място. Във Франция пък се опасяват от това, че хората могат да избегнат патрули, които проверяват за наличието на алкохол и наркотици и поради това обмислят докладването на полицаи да бъде забранено в определени часове.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Кои са подходящите автомобили за вашия ръст?
Следваща публикация Mazda CX-5 с нова визия и повече технологии
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!