Сбогом на автомобилите с ръчни скорости

Време за четене:59 Секунди

Преходът към автоматични трансмисии ще се извършва постепенно с актуализирането на моделната гама. Така след 15 години колите с ръчна трансмисия напълно ще напуснат дори и вторичния пазар. Преходът ще се осъществи основно заради верките, свързани с околната среда, въвеждането на съвременни помощници на водача и най-вече заради масовото навлизане на електромобили.

Факт е, че „механиката“ не позволява спазването на новите екологични стандарти. Също така, се разработват все повече и повече системи за автономно шофиране, а управлението в такива автомобили се извършва от електроника. Електромобилите също не са съвместими с механични трансмисии, така че е напълно логично ръчните скоростни кутии да изчезнат.

Данните сочат, че продажбите на модели с "механика" на световния пазар през последната година са намалели със 17.1%. На пазара в Северна Америка само 1.2% от новите автомобили са оборудвани с ръчни трансмисии. Това е доста по-малко и от броя на електрическите превозни средства в Съединените щати.

Ръчната скоростна кутия обаче няма да изчезне напълно. Някои видове транспорт все още ще бъдат оборудвани с „механика“. Това са така наречените „евтини“ (нискобюджетни автомобили за развиващите се пазари), някои "джипове" и товарни превозни средства.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Изгоряха 40 коли, подготвени за продажба (ВИДЕО)
Следваща публикация Кои са подходящите автомобили за вашия ръст?
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!