Mercedes спира производството на кабриолети, но AMG намеква за електрически кабриолет

Време за четене:1 Минути, 1 Секунди

Главният изпълнителен директор на Mercedes Маркус Шефер разказа за възможното бъдеще на електрическите кабриолети под под марката AMG. Както отбелязва Шефер, в момента е много трудно да се създаде красив и елегантен електрически кабриолет.

Това е особено вярно на фона на факта, че търсенето на този вид транспорт постепенно намалява, отворените модели се превръщат от нишови към практически единични, където тиражът се оценява на максимум стотици.

Статистиката показва, че дори големият китайски пазар не усвоява кабриолети, техният сегмент в Поднебесната е изключително малък. Последните европейски данни също не са обнадеждаващи, за разлика от резултатите, показани преди няколко години.

Въпреки това компанията е наясно колко отворените автомобили са емоционални и привлекателни продукти за определена аудитория, така че в бъдеще може да се появи нов роудстър.

Като се има предвид пълната електрификация, към която се стреми Mercedes, този тип каросерия се разглежда предимно за спортна под марка AMG. Това решение е напълно оправдано, тъй като този отдел е точно отговорен за т.нар. „емоционални“ модели.

В същото време родителят Mercedes-Benz възнамерява да изостави няколко класически стила на каросерията наведнъж, като в това число са и кабриолетите. Това се дължи на нарастващото търсене на кросоувъри и електромобили, които затрудняват създаването на нишови елегантни автомобили.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация От Mitsubishi отрекоха, че ще разчитат на Nissan за автомобилите си в Япония
Следваща публикация Tesla Model Y показа забележителни резултати на „лосовия тест“ (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!