NHTSA иска 12 автомобилни производителя да помогнат при разследването на случаи с автопилота на Tesla

Време за четене:1 Минути, 15 Секунди

Съединените щати организират проверка за сигурността на автопилота на Tesla. Това се случва след поредица от инциденти с участието на електрически автомобили Tesla, оборудвани с технология за автономно шофиране. Националната администрация по безопасност на движението по магистралите (NHTSA) в САЩ поиска от 12 големи автомобилни производителя информация за усъвършенстваните системи за подпомагане на водача в техните превозни средства.

Това, обясниха администрацията, е част от разследване на инцидентите, за които се смята, че е виновен именно автопилотът на Tesla. Според Ройтерс NHTSA е изпратила писма до GM, Toyota, Ford, VW и други, тъй като провежда "сравнителен анализ" с други серийни превозни средства, оборудвани с автопилот.

От производителите на автомобили се изисква да предоставят информация за произшествия, в които са участвали автомобили със системи за подпомагане на водача. А надзорникът също се интересува как точно автомобилните производители и техните електронни помощници контролиратводечите да участва в управлението на колата. Tesla е критикувана за това, че популяризира своите усъвършенствани помощни средства с имена като „Автопилот“ и „Пълно самоуправление“, което не е вярно.

Сега най-модерната версия на технологията за автономно шофиране на марката принадлежи към ниво 2+ и не е пълноправен автопилот. В същото време клиентите на марката, чувайки думата „автопилот“, надценяват електрониката в електрическите си автомобили и започват да правят опасни неща, например да заспиват по време на шофиране. Разследване на NHTSA би могло да разкрие дали проблемите на Tesla при подпомагане на водача са уникални за Tesla или са част от нов индустриален проблем.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Този всъдеход изминава… 7000 километра без презареждане с гориво
Следваща публикация Шест години над 3000 нови BMW-та стоят изоставени в полето (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!