Един от най-достъпните нови автомобили у нас продължава да залага на ДВГ

Време за четене:1 Минути, 14 Секунди

Toyota планира да представи ново поколение компактни автомобили Aygo с пет врати в Европа през следващата година. Вече е известно, че хечбекът няма да тръгне по пътя на електрификацията, защото за него (за да запази ниската цена) дори не е планиран хибриден двигател.

Но колата ще се появи и в т.нар крос-версия. Независими дизайнери от портала Motor.es публикуваха рендер изображения, показващи възможния дизайн на новото Aygo, който значително се различава от концепцията. Тази пролет Toyota показа как ще изглежда предшественикът на новото поколение Aygo с концепцията Aygo X prologue.

Представеният по това време шоу-автомобил приличаше повече на кросоувър, отколкото на традиционен хечбек, но съдейки по последните шпионски снимки, третото поколение Aygo все пак ще остане хечбек, въпреки че няма да се размине без версия Cross.

Съдейки по рендерите, колата ще получи небоядисан пластмасов бодикит по целия периметър на каросерията по аналогия със съвременните кросоувъри, както и ще получи защитни подложки по броните и по-големи колела. Именно това ще е т.нар. версия Cross.

Новото поколение на японския хечбек трябва да се основава на архитектурата GA-B, разработена на базата на глобалната платформа TNGA. Подобна база преди беше използвана за създаването на последното поколение хечбек Yaris и кросоувъра Yaris Cross.

По -рано Toyota потвърди, че новото Aygo ще се продава изключително с двигатели с вътрешно горене – за него не се планират хибридни опции. Следователно можем да предположим, че хечбекът ще получи еднолитров трицилиндров мотор, подобен на този, с който е оборудван предшественика му.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Искате кола на старо: Вижте кои са най-здравите и най-чупливи автомобили на възраст до 10 години
Следваща публикация Какви коли притежава Лионел Меси?
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!