WhatCar?: Не си купувайте тези три коли на старо

Време за четене:59 Секунди

Кросоувърите продължават да бъдат един от най -популярните на пазара не само за нови, но и за употребявани автомобили. Специалисти на британското издание WhatCar? съставиха рейтинг на най-чупливите и ненадеждни модели на пазара, като за изследването си използват данни от собственици за последната една година.

Nissan Qashqai (2007-2013) – рейтинг на надеждност – 45.6%.

Най-ненадеждният кросоувър е добре познатият Qashqai. Собствениците съобщават за проблеми със спирачките, двигателя, акумулатора, изпускателната система и климатика. Освен това повечето автомобили трябва да бъдат ремонтирани през няколко месеца, като ремонтните дейности варират от 100 до 1 900 паунда.

Nissan Qashqai (2014 -до момента) рейтинг на надеждност – 46,3%

На второ място е второто поколение Qashqai, но само версиите с дизелови двигатели. Неизправности се наблюдават при голям процент от тези кросоувъри. Отчетените проблеми са свързани с двигатели, акумулатори, трансмисионни системи, климатик и мултимедийни системи. Разходите за реконструкция варират от £ 850 до £ 2 000.

Volkswagen Tiguan (2007-2016) рейтинг на надеждност – 61%

Експертите поставят Tiguan на трето място сред най-ненадеждните кросоувъри. Повече от една трета от автомобилите са имали неизправности в окачването, скоростната кутия, двигателя, горивната и изпускателната система. Цената на ремонта варира в диапазона 100 – 1 700 паунда.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Блогър реши да кара най-бързата Tesla под вода. Какво се случи? (ВИДЕО)
Следваща публикация Чехия също се противопоставя на Европейския съюз и забраната за двигатели с вътрешно горене
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!