Кой и как купува употребяван автомобил

Време за четене:1 Минути, 5 Секунди

Според проучване на Евростат средният експлоатационен живот на употребяван автомобил сред тези, които вече го притежават, е 4,5 години. Но сред тези, които тепърва планират да си купят кола „втора употреба“, тази цифра е по -висока – 5,2 години. С други думи, бъдещите собственици на употребявани автомобили планират да ги карат поне 5 години.

Повече от половината (73%) от тези, които са купили кола през последната година и половина, са проверили колата сами. Сред тези, на които им предстои да купят употребявана кола през следващите 1.5 години, тази цифра е значително по-ниска – само 41%. Останалите планират да използват помощта на независими експерти и познати.

Забелязва се и една друга тенденция. Бъдещите собственици на употребявани автомобили са по-склонни да купят автомобил от автокъща или дилър, отколкото от частни лица. Експертите на агенцията отбелязват, че това може да се дължи на факта, че мнозина вече знаят за възможността да закупят сертифицирана употребявана кола, тоест такава с някаква гаранция.

Що се отнася до методите на плащане, ако в първата категория (на вече закупилите кола втора употреба) 75% от анкетираните са платили покупката в брой, то във втората (на тези, на които им предстои покупка на кола "втора употреба") само 54% ​​планират да направят сделката с плащане в брой. Останалите ще използват кредити.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Dacia не иска хибридни и електрически коли, докато това не стане нужно
Следваща публикация Блогър реши да кара най-бързата Tesla под вода. Какво се случи? (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!