Електромобилът на Xiaomi се прави от дизайнер на BMW и ще има автономен пробег от над 1 000 км.

Време за четене:1 Минути, 24 Секунди

Първият електрически автомобил, произведен от автомобилното подразделение на Xiaomi, може да получи стилен, но опростен дизайн. Поне това е мнението на дизайнер от официалния форум на Xiaomi под името Mo Fei, който публикува изображения на електрическия автомобил Xiaomi M1.

Появата на бъдещата електрическа кола Xiaomi M1, според дизайнера, ще получи оптимално опростено тяло с уникална аеродинамика и ще изглежда просто и стилно. Системата за управление на електрическия автомобил от производителя на смартфони ще работи посредством патентованата операционна система MIUI For Car, ще получи поддръжка за напълно автономна технология за управление, технология с изкуствен интелект и гласов контрол.

Параметрите на автомобила и работата на информационната и мултимедийната система на Xiaomi M1ще се контролират с помощта на централния холографски екран. Автомобилът ще получи големи оригинални джанти, камери вместо огледала за обратно виждане, а едно зареждане на батерията ще бъде достатъчно за автономно пътуване от 1000 км.

Всичко това обаче все още е само предположение. Реалността е, че след като обяви планове за навлизане на пазара на електрически превозни средства през март и събра 10 млрд. долара, компанията вече е предприела конкретни стъпки в тази посока и регистрира Xiaomi Motors на 1 септември. Новото подразделение ще се ръководи от Лей Джун, основател, председател и главен изпълнителен директор на Xiaomi Group. Уставният капитал на Xiaomi Motors е 1.55 милиарда долара.

Финансовите възможности на Xiaomi позволяват на фирмата лесно да финансира собствената си автомобилна фирма. Миналата година компанията има приходи от 37.59 милиарда долара, а Xiaomi има парични резерви от над 15 милиарда долара. Прави впечатление, че на груповата снимка на екипа на Xiaomi Motors се вижда главния дизайнер на BMW iX, което води до предположението, че китайците ще произвеждат и луксозни електрически автомобили.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Шефът на Porsche се противопостави на искането на Италия за суперколите
Следваща публикация BMW “облече“ 2 Series в M Performance добавки
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!