Новото Renault 5 влиза в производство през следващата година

Време за четене:1 Минути, 1 Секунди

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

В началото на тази година от Renault разкриха своите планове да възобновят един от най-култовите си модели – Renault 5. Още тогава от марката показаха концепт, който показва как ще изглежда модерната версия на хечбека, а посетителите на изложението в Мюнхен имат възможността да се докоснат до него на живо. Заедно с него там бяха изложени и по-стари генерации на френското возило, които да покажат еволюцията през последните 50 години, които се честват през 2021 година.

От Renault също така разкриха и много важна информация свързана с модела, а именно, че неговото серийно производство ще започне през следващата 2022 година. Все още не е уточнено кога точно ще се случи това, но плановете на френската компания включват производството на 400 хиляди бройки годишно. Новото Renault 5 ще се сглобява в същата фабрика, където се е произвеждал и оригиналния модел.

Хечбекът ще разчита на CMF-B платформата, която може да бъде намерена и при други модели на марката, както и при Dacia. За сега не се знае нищо повече за задвижването, освен че то ще бъде изцяло електрическо и най-вероятно ще споделя технологии с новия Megane за който ви разказахме преди няколко дни.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация От търсене на нова кола в парламента до търсене на нова работа…
Следваща публикация Tesla Model Y се сдоби с бензинов двигател
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!