Smart се завръща на пазара с кросоувър

Време за четене:1 Минути, 15 Секунди

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

След като през 2019 година от Smart анонсираха новината, че се отказват от автомобили с двигатели с вътрешно горене и от Daimlerобявиха сътрудничеството си с китайската компания Geely, ето че сега виждаме и първият продукт на този общ труд. Както и преди ви информирахме, Smart планира да се завърне на пазара с няколко нови модела, първият от които ще бъде компактен кросоувър.

Макар и в концептуален вид, малкото SUV показва какви са бъдещите планове на марката и как ще изглеждат новите модели. С дължина от 4.29 метра и ширина от 1.91 метра, Concept #1 ще бъде едно от най-малките предложения в своя клас, типично за марката.

Въпреки, че Geely ще се погрижи за платформата на която ще бъде построен новияt Smart, то дизайнът е изцяло на Mercedes, което е видимо в задните светлини, подобни на тези при последните модели на марката. Интересен е дизайнът и при C-колонката, който създава усещането за „плаващ“ таван, а вратите без централна конзола се отварят в стил Rolls-Royce.

В интериора е заложено на изчистените форми с конфигурация от 4 седалки. Воланът с традиционна форма вече прави впечатление при повечето концепти, а в средата на таблото е поставен 12.8-инчов екран за инфотеймънт системата.

Очаква се серийната версия да бъде представена през 2023 година в Европа и Китай, като най-вероятно тогава ще разберем и повече подробности за електрическото задвижване, капацитетът на батериите и други подробности свързани с малкия кросоувър.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация VW ID.Life е електромобил с цена от 20 хиляди евро
Следваща публикация Mercedes AVTR пристига от друга планета и се управлява с мисли
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!