Mercedes AVTR пристига от друга планета и се управлява с мисли

Време за четене:1 Минути, 14 Секунди

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

След като вчера подробно ви разказахме за най-интересните модели, които Mercedes представи на изложението в Мюнхен тази година, то днес е време да ви покажем един концепт, който едва ли някога ще видим в реалния свят, но пък ни показва на какво са способни технологиите и инженерите на германската марка.

Mercedes Vision AVTR е концептуален модел, който освен с дизайн от друга планета, разполага и с някои функции, нетипични за автомобилната индустрия. Такова например е командването на някои функции по автомобила с помощта на мисловния процес.

Посетителите на изложението в Мюнхен ще имат възможност да изпробват тази функция, като за целта трябва да поставят специално устройство около главата си, което чете мозъчните вълни и по този начин разбира какво точно иска да направите. Така например ако се концентрирате върху функцията за паркиране, автомобилът ще я включи. От Mercedes споделят, че тази технология има потенциал за развитие в бъдеще и ще спомогне за подобряването на комфорта.

Освен Mercedes, в разработката на автомобила са участвали и от Disney и по-специално отговорните за филма Avatar. Освен името, дизайнът на автомобила също има доста сходни черти с едноименния герой от филма, а от Mercedes споделят, че футуристични технологии се комбинират отлично със смелия дизайн.

Електрическото задвижване разчита на 110кВч батерия, използваща химични материали на базата на графен и не съдържа токсични и скъпи материали. Пробегът от 700 километра с едно зареждане се осигурява в рамките на 15 минути.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Smart се завръща на пазара с кросоувър
Следваща публикация Porsche не смогва с производството на Taycan
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!