Subaru и Toyota спират своите фабрики

Време за четене:58 Секунди

Производителите на автомобили Subaru и Toyota ще направят корекции в работния график на своите фабрики в Япония. В случая, касаещ марката Subaru, производството ще бъде временно спряно във всички японски заводи за 4 работни дни, считано от вторник, 7 септември. Що се отнася до Toyota, тя ще трябва да затвори вратите на 15 домашни завода през септември: в резултат на такава мярка марката ще произведе 140 хиляди автомобила по -малко от планираното.

От 7 септември до 10 септември включително, Subaru ще спре конвейера на фабриката си в префектура Гунма, която сглобява различни превозни средства, и фабрика в Оизуми, където се произвеждат двигатели и трансмисии. Все още няма информация дали това решение ще засегне предприятия в други страни.

По-рано тази година Toyota успя да запази обичайните си темпове на производство въпреки недостига на електроника, който засегна автомобилната индустрия. Всичко благодарение на големите обеми резервни части, които марката започна да складира след аварията в атомната електроцентрала във Фукушима преди 10 години.

Сега обаче марката Toyota обяви недостиг на компоненти и 40% намаление на глобалната си производствена цел. В допълнение към дефицита, роля изигра и увеличаването на броя на случаите на коронавирус в Югоизточна Азия.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Колко (и какви) коли остави Америка на афганистанските терористи?
Следваща публикация BMW вади напълно рециклируема кола
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!