BMW вади напълно рециклируема кола

Време за четене:1 Минути, 27 Секунди

BMW публикува тийзър за експериментален модел, наречен I Vision Circular, чиято премиера ще се сътои на 6 септември на автомобилното изложение в Мюнхен. Наш екип ще е на мястото на събитието, откъдето ще ви направим съпричастни към всичко най-ново в автомобилната индустрия. Основната характеристика на автомобила на BMW ще бъде неговият дизайн и това, че колата е 100% рециклируема.

Кола, изработена изцяло от рециклирани суровини, може да се рециклира напълно в края на експлоатационния си живот, без да се компрометира околната среда. С този концептуален автомобил германците искат да покажат в какво производство могат да се превърнат премиум колите до 2040 г. Освен това автомобилният производител намеква, че за околната среда може да се грижи не само чрез ограничения, но и чрез наука и иновации.

До 2030 г. BMW възнамерява да намали средните емисии на CO2 на километър за всеки свой автомобил с 50%, както и да намали вредните емисии в производството с 40%, като използва рециклируеми материали и последващо рециклиране. До края на десетилетието BMW очаква да увеличи дела на електрическите автомобили сред своите годишни продажби с до 50%.

По -рано стана известно, че BMW ще покаже в Мюнхен и нова модификация на кросоувъра X5 – с водороден електрически тракт. През 2022 година германците ще пуснат малка партида от такива превозни средства, които ще бъдат използвани за изпитателни и демонстрационни цели.

В стандартен режим водородната централа произвежда 125 kW, което се равнява на 170 конски сили. В същото време BMW отбеляза, че "за целите на спортното шофиране" пиковата мощност на агрегата може да бъде увеличена до 275 kW – 374 конски сили. Германците все още няма да продават такива автомобили. Компанията обаче по-рано беше заявила, че сериен модел, задвижван с водород, може да се появи преди 2030-а.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Subaru и Toyota спират своите фабрики
Следваща публикация Познайте какви коли си избират родните депутати докато (не)вършат работа
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!