Руските автомобили GAZ отново се продават в България

Време за четене:2 Минути, 8 Секунди

След няколко месечни преговори с известния руски бранд, лекотоварните автомобили GAZelle NN ще бъдат предлагани отново в България. Първите доставки се очакват в края на месец септември и началото на октомври. Краткосрочната стратегия на компанията е да развие дилърска мрежа в цялата страна и да покаже потенциала на руските превозни средства, които между другото са оборудвани с германски двигатели.

Добре известно е, че ситуацията на световните пазари и недостига на ключови чипове, необходими за създаването на един автомобил, се отразят на производството и недостатъчните количества на пазара. Но благодарение на това, че заводът на GAZelle не е засегнат от световната криза, поръчките ще бъдат изпълнявани много бързо, без нормалните за сегашната ситуация забавяния.

Създадени за предимно тежките условия за Русия, тези товарни автомобили са проектирани, така че издръжливостта и надеждността на компонентите да е приоритет. Но с настъпването на новия век и все по-голямата свързаност в световен мащаб, производителят осъзнава и разликите между желанията на различните клиенти. Именно заради това добавя и някои модерни технологии.

Дизайнът на обновения автомобил GAZelle NN е вече по-дързък и сложен, запазвайки разпознаваемостта на фамилията GAZelle и прибавяйки необходимия набор новости. Двигателят е от екологичен клас EURO-6. Разработен от Volkswagen и многократно използван и тестван в широка гама от леки и товарни автомобили.

• Модел на двигателя: ЕА189 2.0 TDI • Тип на двигателя: дизелов двигател с турбокомпресор и интеркулер • Максимална мощност, kW (к.с.) при честота на въртене на коляновия вал: 100kW (136 к.с.) и 340 Нм при 3500 об/мин • Максимален въртящ момент: 340Нм @ 2000 – 3500 об/мин • Брой и разположение на цилиндрите: 4 редови • Екологичен клас: EURO-6D

Нова 6-степенна механична скоростна кутия, проектирана и разработена за работа със значителни товари на дълги разстояния, която позволява намаляване на разхода на гориво с до 13%. Натоварен автомобил може да започне движение, ако е с 6-степенна механична трансмисия, от 2-ра предавка. Разход на гориво – от 14 – 15 л/100 км.

GAZelle NN ще бъде основоположник на ново поколение автомобили GAZ. Платформа за по-нататъшно разработване на нови модели и версии на гъвкави, надеждни и икономични лекотоварни автомобили. Базовите цени започват от 29 900 лв. без ДДС като допълнителното оборудване, което може да се поръча включва климатик, електроуправляеми външни огледала, въздушна възлгавница за пасажерите до водача, автопилот (cruise control), аудио с USB и управление от волана, задни врати с 270° ъгъл на отваряне, 'LED Matrix' предни светлини, LED фарове за мъгла, атермично стъкло, защитно покритие на пода на товарния отсек, комфортен пакет за шофьора и други.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Запознайте се с новата Dacia Jogger – най-евтиният седемместен модел в Европа и у нас
Следваща публикация Rolls-Royce Cullinan за баш олигарси
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!