Audi Grandsphere дебютира с изящен дизайн и 710 конски сили

Време за четене:1 Минути, 10 Секунди

Преди около месец по време на изложението в Пебъл Бийч от Audi показаха първия си “sphere”, които по план трябва да дебютират в близките месеци. Тогава видяхме двуместно кабрио с електрическо задвижване и ниво 4 на автономност. Сега от Audi показаха втория си прототип от същата гама, който разполага с четири врати, също толкова изящен дизайн и 710 конски сили, благодарение на електромотор.

Audi Grandsphere показва как ще изглеждат бъдещите модели на марката в електрическата ера, която наближава с все по-големи темпове. Подобно на Skysphere, тук също нивото на автономност е четвърто и се очаква да бъде такова дори при серийната версия.

От Audi наричат концепта „частен самолет за пътя“, а дължината му от 5.4 метра и ширината от 2 метра със сигурност потвърждават това. Рационалните решения в интериора в комбинация с междуосието от 3.2 метра пък трябва да осигуряват изключително много място в интериора.

Задвижването, както споменахме, разчита на електромотори, по един на всяка ос, а сумарната им мощност достига 710 конски сили и максимален въртящ момент от 960 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч, трябва да отнема около 4 секунди.

Батерията е достатъчна за 750 километра пробег с едно зареждане, а бързо зареждане позволява изминаването на 300 километра, само с 10-минутно включване в контакта. Посетителите на автомобилното изложение в Мюнхен, включително и наш екип, ще могат да се запознаят с концепта отблизо.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Opel потвърди, че ще има изцяло електрическа Astra
Следваща публикация Доставките на Tesla Roadster се отлагат отново
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!