Доставките на Tesla Roadster се отлагат отново

Време за четене:56 Секунди

През 2017 година Tesla показа второто поколение на модела Roadster, като още тогава той изуми с технически характеристики, които никоя друга серийна кола не бе показвала до момента. По план, първите доставки трябваше да започнат през 2020 година, но това така и не се случи.

Неяснотата по доставките продължи и през 2020 година, а положението с COVID-19 и проблема с доставките на различни компоненти още повече задълбочи проблема, като по последни данни, Tesla Roadster трябваше да достигне при първите клиенти през 2022 година.

2021 has been the year of super crazy supply chain shortages, so it wouldn’t matter if we had 17 new products, as none would ship. Assuming 2022 is not mega drama, new Roadster should ship in 2023.

— Elon Musk (@elonmusk) September 1, 2021

Изглежда, че това така и няма да се случи, а доставките ще започнат през 2023 година…. Евентуално. Това става ясно от отговор на Мъск в Twitter, където е запитан за развитието на модела. Все пак не е изключено Roadster да се забави още, взимайки под внимание, че към момента са изминали 4 години от неговата премиера.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Audi Grandsphere дебютира с изящен дизайн и 710 конски сили
Следваща публикация Xiaomi официално влезе в бизнеса с автомобили
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!