Как и кога Opel-ите стават милиони

Време за четене:1 Минути, 3 Секунди

Преди почти 50 години, на 6 септември 1971 година, от поточната линия на завода в Рюселсхайм слиза 10-милионният автомобил с марката Opel, произведен там след старта на тези автомобили през 1898 година.

Марката с мълния на емблемата отбелязва случая, като дарява „10-милионния Opel“ Opel Rekord C Caravan на ръководствата на всяка от германските федерални провинции, в които Opel има производствени мощности – Хесен (Рюселсхайм), Северен Рейн-Вестфалия (Бохум) и Рейнланд-Пфалц (Кайзерслаутерн).

Интересно е да споменем, че преди това Opel достига до милионния си автомобил през 1940 година – 490 месеца след началото на автомобилното производство. За достигането на втория милион обаче са необходими само 190 месеца.

От този момент нататък, интервалите между милионите стават все по-кратки. За осмия са необходими 17 месеца, за деветия – 16, а за десетия – само 15.

От Земята до Луната – редицата от 10 милиона автомобила Opel е с астрономически мащаби

„Ако изпратите всички тези автомобили на Opel в Космоса и ги подредите в редица с разстояние 30 метра между тях, първият ще достигне Луната в момента, в който последният слезе от конвейера в завода“, се посочва в пресинформацията на Opel от онова време. „Така пътуването до Луната ще изглежда като оживен германски аутобан“, добавят от пресотдела.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Луда автомобилна надпревара в София
Следваща публикация Dacia представи екстремен Duster
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!