Mercedes-Benz намалява наполовина гамата от двигатели с вътрешно горене

Време за четене:1 Минути, 7 Секунди

Mercedes-Benz ще намали наполовина гамата от налични двигатели с вътрешно горене поради предстоящото влизане в сила на новия екологичен стандарт Euro 7. Подобно на много други европейски автомобилни производители, Mercedes смята, че е икономически неизгодно да се подобряват тези двигатели, а подобно действие би изисквало огромни разходи и усложнения при препроектирането им. В резултат на това в състава ще останат само най-модерните мотори с вътрешно горене.

През 2025 г. се очаква в Европейският съюз да влезе в сила на новия екологичен стандарт Euro-7, който застрашава продължаващото съществуване на двигатели с вътрешно горене. Редица автомобилни производители вече обявиха, че сегашното поколение двигатели ще бъде последното. Това важи най-вече за многолитровите двигатели на високопроизводителни модели. По същата причина, както вицепрезидентът по производството в Mercedes-Benz Маркус Шефер каза пред, марката възнамерява да изостави половината от съществуващите двигатели.

Според него до края на това десетилетие броят на двигателите с вътрешно горене, отговарящи на стандарта Euro-7, ще бъде намален с над 50%. Според предложенията, направени от Консорциума за свръхниски емисии на Европейската комисия, автомобилите ще трябва да бъдат оборудвани с т.нар. многостепенен „супер катализатор“, включващ катализатор с електрическо нагряване, двоен трипътен катализатор, филтър за твърди частици и катализатор за улавяне на азот. В допълнение, диагностичната система на превозното средство ще трябва по някакъв начин постоянно да следи количеството вредни емисии.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Новият Mercedes Citan се превърна в микро кемпер
Следваща публикация Китайците започнаха да клонират и… руски автомобили
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!