Запознайте се с първия електрически модел на Genesis

Време за четене:1 Минути, 26 Секунди

Корейската компания Genesis, която се отдели от Hyundai продължава да попълва гамата си с нови модели и показа своят първи електрически автомобил в лицето на GV60. Това е средно голям електрически SUV, построен на платформата E-GMP, подобно на Ioniq 5 и KIA EV6, а от корейската компания казват, че това е тяхната луксозна версия.

Въпреки електрическата си природа, GV60 разполага с голяма решетка в долната част на предната броня, а над нея виждаме и светлини, разделени на две части с по 5 елемента във всяка от тях.

Страничната част има по-скоро купеобразен вид, а интересен елемент зад задната врата имитира удължение на задното стъкло в страничната част. Пластмасови елементи по броните, калниците и праговете пък са там за по-офроуд излъчване.

За по-добра аеродинамика огледалата са заменени от камери, а дръжките на вратите се прибират, подобно на тези при новата S-Klasse. Задната част също е заложила на изчистените форми със светлини разделени на две части и надпис Genesis между тях.

В интериора нещата също не са много по-различни, като в конкретното изпълнение виждаме доста луксозно изглеждащи на пръв поглед материали и комбинация от син и черен цвят. Два дисплея разположени в лявата и средната част на таблото показват всичката информация, а вместо огледала са разположени още два дисплея в предната част на лявата и дясната врата. Интересен е и елементът за смяна на скорости, който представлява кристална топка, която се завърта при „запалване“ на колата.

От Genesis все още не са обявили техническите характеристики на модела, но се очаква те да са подобни на тези на KIA EV6 и Ioniq 5, но това ще бъде ясно едва след няколко месеца, когато ще видим и пълната премиера на първия електрически Genesis.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Екстремното Bugatti Bolide влиза в серийно производство
Следваща публикация Водородното BMW IX5 ще бъде достъпно за тест
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!