Водородното BMW IX5 ще бъде достъпно за тест

Време за четене:52 Секунди

Посетителите на автомобилното изложение в Мюнхен тази година ще имат възможност да се докоснат до водородното BMW iX5, като дори ще бъдат поканени за тест по някои от определените маршрути в германския град. От BMW разкриват още, че планират да сглобят още няколко бройки за демонстрационни цели през следващата 2022 година.

Както най-вероятно може да се досетите iX5 е базирано на стандартно X5, а вместо бензинов или дизелов двигател, SUV-то разчита на водородни клетки. Мощността му е 168 конски, но може да генерира до 469 конски сили за „маневри със спортна насоченост“, както от BMW се изразяват. Два усилени с карбон резервоара с общ капацитет от 6 килограма могат да се пълнят в рамките на 3 до 4 минути.

За разлика от стандартното X5, тук някои елементи са оцветени в син цвят, като например вътрешната част на „бъбреците“, елементи по броните и джантите, както и някои графики от всички страни на автомобила. Джантите и гумите са с размер от 22 цола и са специално разработени за по-добър пробег.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Запознайте се с първия електрически модел на Genesis
Следваща публикация Спомняте ли си за най-бързата Skoda, която вдигна 366км/ч?
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!