Екстремното Bugatti Bolide влиза в серийно производство

Време за четене:1 Минути, 7 Секунди

Може би си спомняте, че през месец октомври миналата година от Bugatti представиха интересна пистова машина с името Bolide и мощност от 1825 конски сили. Изглежда, че базираният на Chiron хиперкар е привлякъл вниманието не само на фенове, а и на потенциални купувачи, тъй като от френската марка обявиха, че той ще влезе в серийно производство.

От Bugatti планират да произведат точно 40 екземпляра на оборудваният с W16 пистов автомобил, който тежи едва 1450 килограма. За съжаление, серийната версия няма да генерира 1825 конски сили, а „едва“ 1577 конски сили и максимален въртящ момент от 1600 нютон метра. Ограниченията идват от горивото и промените по двигателя, които да му позволят да работи с обикновен бензин, а не състезателно гориво.

Все пак липсата на мощност едва ли ще се отрази сериозно на Bolide, който има отношение от 0.9 килограма на конска сила. От Bugatti не разкриват повече техническа информация за модела, така че ще трябва да изчакаме първите тестове, за да разберем повече.

Очаква се първите бройки да бъдат доставени поне през 2024 година, тъй като от компанията заявяват, че ще им трябват още поне три години, за да завършат разработването на модела. Както споменахме Bolide ще се произведе в ограничена серия от 40 броя, всеки от които ще струва минимум 4 милиона евро и пристига с пожарогасител и безплатни тренировки на писта.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Subaru още веднъж загатна за новия WRX с механична трансмисия (ВИДЕО)
Следваща публикация Запознайте се с първия електрически модел на Genesis
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!