Електромобилите могат да оставят редица хора без работа

Време за четене:51 Секунди

Главната цел на повечето автомобилни производители в момента е една, а именно преминаването от автомобили с двигатели с вътрешно горене към електрически такива в близките 10 или 20 години. Само по себе си, това ще доведе до редица промени, една от които може да остави хиляди хора без работа.

Именно тези, които се грижат за направата на двигателите с вътрешно горене може да са едни от най-потърпевши от промяната, която се задава. Данни на NIkkel Asia показват, че при Honda например това ще се случи скоро със затварянето на фабриката в Мока, където работят около 900 човека.

Все пак има надежда, че те ще бъдат преместени на други работни места в други заводи, но все пак на тези на възраст над 55 години ще бъде предложен вариант за по-ранно пенсиониране, именно поради нуждата да се намали работната сила.

Според експерти в автомобилостроенето сглобяването на електромотор изисква двойно по-малко части от тези при двигател с вътрешно горене, което неминуемо ще доведе и до редуцирането на персонала, който отговаря за това.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Първият NSX Type S се продаде за над 900 хиляди евро
Следваща публикация Китайска компания ще се бори с VW и Toyota при масовите автомобили
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!