Благодарение на Tesla, Илон Мъск отново стана най-богатият човек в света

Време за четене:1 Минути, 19 Секунди

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск отново стана най -богатият човек в света. Според bloomberg състоянието му се е увеличило с 3.5 милиарда долара само за един ден.

Тези резултати са продиктувани от вчерашното увеличение на цената на акциите на Tesla, които повишиха стойностите си с 2 процента. Така пазарната стойност на компанията се увеличи с 14 милиарда долара и достигна цифрата от 715 милиарда.

Мъск лично притежава една пета от всички акции на Tesla, и точно тези акцииизиграха роля отново да се превърне в най-богатия човек в света. За един ден Илон успя да надмине основателя на Amazon Джеф Безос в класацията на най -богатите хора в света. Нещо повече – да го надмине радикално, с няколко милиарда. И за Безос ще бъде много трудно да си върне позицията отново.

Въпросът обаче какво стои зад подобна промяна в цената на акцията не е ясен. В края на краищата все още няма причини за такъв експлозивен растеж. Новите фабрики на Tesla в САЩ и Германия все още не са започнали работа, а обещаващи нови артикули в лицето на камиона Semi и пикапа Cybertruck са отложени за по -добри времена.

В същото време в мрежата се появи информация, че инженерите все още не са взели решение за външния вид и размерите на Cybertruck. Именно поради тази причина нови патентни изображения на автомобила все още не са се появили в интернет.

По-рано Мъск иронично коментира плановете на Rivian да построи нови заводи. Той отбеляза, че компанията трябва първо да стартира поне едно производство с пълен капацитет, преди да прави планове за радикално разширяване.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Toyota се похвали с 50 милиона продажби за Corolla
Следваща публикация Най-луксозният седан на Bentley дебютира с доработки от Mulliner
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!