Активисти ще блокират изложението в Мюнхен

Време за четене:58 Секунди

След по-малко от месец в Мюнхен ще се съберат автомобилни журналисти, фенове и ентусиасти, които ще бъдат част от едно от най-мащабните изложения в автомобилния свят в Европа. Автомобилното изложение IAA, което до 2019 година се провеждаше във Франкфурт, тази година ще се проведе в Мюнхен, а изглежда, че това няма да се размине без ексцесии.

Различни групи и екологични организации се заканват да блокират събитието, като дори в интернет пространството се появи и нов хаштаг, който да обединява действията, споменават от Automotive News Europe. Активистки групи като „ Sand in the Gears“ завяват, че ще се противопоставят на изложението и на разрушителната автомобилна лудост.

Припомняме, че тази година изложението в Мюнхен няма да е насочено единствено към премиерата на нови модели, а към различни начини за транспорт и мобилност. Това изглежда също не се харесва на екологичните групи, които заявяват, че „нито от социална, нито от екологична гледна точка, електрическите коли са решение.“

От Automotive News Europe припомнят, че същите протестиращи са тези които блокираха главния вход на изложението във Франкфурт през 2019 година, като не е изключено и през тази година това да се случи по подобен начин.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Какви и колко коли се продават в Европа
Следваща публикация Dacia Duster и Lada Niva ще се движат и с електричество
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!