Lada с два волана и “рак-режим” – един много странен експеримент (ВИДЕО)

Време за четене:1 Минути, 4 Секунди

Новосибирските блогъри от канала в YouTube „Гараж 54“ инсталираха така наречения „режим на рак“ във ВАЗ „деветка“, но с напълно контролируеми задни колела. И авторите на този странен проект решиха да ни покажат как работи.

Руските експерти успяват да инсталират и втори в стария хечбек. Задното окачване е подобно на предното – тип McPherson. Така специалистите успяват да построят кола с отделни оси, които не са свързани по никакъв начин.

В резултат на това по време на тестовете се оказа, че системата изпълнява своите функции. ВАЗ-2109 с управляеми задни колела се движи почти като стандартен автомобил.

Освен това колата изпълнява ефектен „режим на рак“ – завърта се почти на място, лесно извършва паралелно паркиране, преминава през "змейка" с разстояние от 4.2 метра между конусите.

Но за да се контролира експерименталната Lada, е необходим не само шофьор, но и втори такъв- на мястото на пътника. Първият управлява предния мост, а вторият е отговорен за задния.

Ще припомним, че „Crab Mode“ се предлага в някои премиум автомобили, джипове, военни превозни средства. Системата леко завърта колелата на задния мост в същата или обратна посока спрямо предните колела. Това постига по-добро управление и маневреност в затворени пространства. Вижте повече за Lada-та с два волана.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Тези десетки хиляди “удавени” автомобили ще бъдат продадени на търг
Следваща публикация Лимитирана серия Toyota Supra чества 35-годишнината на модела
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!