Лимитирана серия Toyota Supra чества 35-годишнината на модела

Време за четене:56 Секунди

Макар най-известното поколение на Toyota Supra да е това произвеждано в края на 90-те години на миналия век, то моделът Supra датира от преди това. Първата генерация на спортното всъщност се появява през 1986 година, след като наименованието Supra се използва за версия на актуалната тогава Celica.

След кратката историческа препратка е време да погледнем към юбилейния модел, който се отличава единствено с визуални промени спрямо останалите версии на колата. Лимитираната серия ще се предлага с 4-цилиндров двигател, както и с по-големия 6-цилиндров бензинов мотор, като и от двете конфигурации ще бъдат запазени по 35 броя от специалната юбилейна версия.

Промените във външността започват с цветовата гама, включваща няколко по-интересни цвята, недостъпни за останалата гама, както и матови елементи като капачките на огледалата,, червени спирачни апарати и карбонови елементи по предната броня, праговете и задната част.

В интериора откриваме комбинация от кожа и алкантра или изцяло кожени решения, спортни педали и отново карбонови акценти, които кореспондират с екстериорните такива. От Toyota казват, че на 7 септември ще изберат 70 купувача на случаен принцип, които ще се сдобият с лимитираната серия Supra.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Lada с два волана и “рак-режим” – един много странен експеримент (ВИДЕО)
Следваща публикация Най-добрите семейни електромобили
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!