Бивш дизайнер на BMW разкритикува остро новата 2 Series

Време за четене:1 Минути, 24 Секунди

Преди няколко седмици от BMW представиха новата 2 Series и като повечето нови модели на марката в последно време, така и тук дизайнът не беше възприет по най-добрия начин от хората. За разлика от първата генерация, която е любима на голяма част от феновете на „баварските“ машини, то при втората нещата за сега са доста по-различни.

С подобно мнение е и бившият дизайнер на BMW и McLaren – Франк Стивънсън. В едно от последните си видеа той подробно обясни какво точно не е наред със спортното купе и изобщо не спести критиките си. Стивънсън обходи всички страни на автомобила, а суперлативите изобщо не бяха водещото нещо при тази обиколка.

Все пак започвайки с нещо добро, Стивънсън споменава, че е приятно изненадан от решението за малки „бъбреци“ и това му допада за разлика от фаровете, които са с много странна форма. Също така отбелязва многото ъгли в предната част, които не играят никаква роля. Той толкова не харесва предната част, че я нарича непоправима, без дизайнът ѝ да бъде започнат от нулата.

В страничната част главен елемент за разговора е издължената предница, която той определя като анимационна. Според него тя би била подходяща, а ко колата разполага с огромен V12 или V16. Интересната линия, оформена като буквата „Z” също не обягва от погледа му, както и задния панел, който определя като сложен.

Задницата също отнася критика, а заключението на Стивънсън е просто „Това…не е….добре“. Светлините в задната част не споделят нищо с фаровете в предницата, а дизайнерът си задава въпроса дали колата не е правена в тъмното. Добавя още, че има твърде много линии, ъгли и форми.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Чували ли сте за Nissan GT-R комби
Следваща публикация Като по филмите: Mazda премина под ремаркето на движещ се камион
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!